Meny
Biblioteket på Villa Terminus med to røde godstoler og to bokhyller.
Skjenk i tre med i oppholdsrom på Villa Terminus

Designhotell i egen klasse

Smakfulle, interessant detaljer

I Villa Terminus er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Her finner du smakfulle interiørdetaljer, både modernistiske og moderne designklassikere.

Avslappende og personlig 

Det er få rom og behagelige fellesområder både ute og inne. Noe som gjør oppholdet avslappende. Her kan du senke skuldrene få minutter unna byens hektiske liv.

Bord med oppdekning og rosa rose og kjøkken i bakgrunnen.

Kjøkkenet – uformelt og hjemmekoselig

Det første som møter deg på Villa Terminus er kjøkkenet. På Villa Terminus er deler av første etasje viet et hypermoderne kjøkken i historiske omgivelser. Det er koselig sitteplasser for mindre grupper. Her kan vi tilrettelegge intime sosiale feiringer eller kundearrangementer – med høy grad av fleksibilitet. Den unike Villahagen ligger like utenfor døren.

Hva med vinsmaking eller kokkekurs med vennegjengen eller bedriften? Vi tilrettelegger opplegget basert på dine ønsker.

Sittegruppe i Villastuene på Villa Terminus

Villastuene – hyggelig og sjarmerende

I Villastuene er det en behagelig atmosfære. Her kan du som gjest slappe av med nytraktet kaffe mens du leser dagens avis, eller sitte å jobbe i fred og ro. Her samles også gjerne kolleger, venner og familie for en prat i løpet av oppholdet. I stuene kan det også dekkes til mindre selskap eller arrangere en uformell firmasamling.

 

Bibliotek på Villa Terminus med rød godstol og bokhylle i lyst tre.

Biblioteket – Et sted å finne roen

Krøll deg sammen i våre fantastiske stoler med en bok. Vi vil gjerne at gjestene skal få tilbud om å bli kjent med utvalgt litteratur fra Vestlandet. Et eget bibliotek i det vakreste rommet i annen etasje med utsikt både mot fjellsiden og Løvstakken, der er forfatterne representert på norsk og engelsk.

Her kan du også bli kjent med Bergen via litteraturen. Hvert hotellrom, samt biblioteket, er utstyrt med bøker av en vestlandsforfatter. I samarbeid med Bergen offentlige bibliotek har vi valgt ut 18 forfattere som har fått hvert sitt hotellrom.

Bøkene kan du låne under ditt opphold og du kan eventuelt kjøpe med deg en bok om du ønsker til fast pris 300 kr (gi beskjed i resepsjon ved utsjekk). Det er også bøker om nordisk design, kjente personer fra Bergen, turforslag i Bergen og informasjon om ulike historiske deler av Bergen. Du finner også en liten avdeling for barn med tegneseriebøker fra Bergen (Pondus).

Forfatterliste

Gunnar Staalesen, Amalie Skram, Jon Fosse, Ludvig Holberg, Olav H. Hauge, Torborg Nedreaas, Tomas Espedal, Erling T. Gjelsvik, Stig Holmås, Ingrid Lønnebotn, Chris Tvedt, Ragnar Hovland, Frode Grytten, Nordahl Grieg, Georg Johannessen, Olav Nygard, Cecilie Løveid, Kjartan Fløgstad.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.