Meny
Framsiden til Villa Terminus med hage og sittegrupper.

Om hotellet

Villa Terminus er et eksklusivt 18 roms hotell med egen hage midt i Bergen sentrum. Hvert av hotellrommene er unik i størrelse og utforming. Interiørdesignet i tidløs norsk og nordisk design, er håndplukket design i verdensklasse. I Villastuene og biblioteket kan du som gjest senke skuldrene og nyte oppholdet. Velkommen til Bergens vakreste hotell.

Rød dør med trapp og vinduer på Villa Terminus.

HOTELLETS HISTORIE

Villa Terminus ligger i hjertet av Bergen. Bygget ble oppført av kjøpmannen Zander Kaae i 1770, som også har gitt navn til gaten villaen ligger i. Bygget ble fredet i 1927 og har en fascinerende historie.

 

BELIGGENHET

Hotellet ligger sentralt til like ved jernbanestasjonen i Bergen og Bystasjonen. Det er kort vei til kollektivtrafikk som Flybuss og Bybane. Taxiholdeplass er rett over veien. Nærmeste parkeringshus er ByGarasjen. Det er gangavstand til byens mange attraksjoner.

REISEN HIT

Fra Flesland: Bybane til Nonneseter. Gåavstand 100 meter. Flybuss til Bystasjonen. Gåavstand 300 meter.

Fra Bergen Jernbanestasjon: Gåavstand 50 meter.

Fra Strandkaiterminalen: Gåavstand 1 km. Taxiholdeplass på kaiområdet.

Fra Hurtigruteterminalen:  Gåavstand 1,6 km. Taxi ved bestilling. Bergen Taxi tlf.nr. 07000.

Med bil: Parkering i ByGarasjen. Våre gjester får 15% rabatt.

Rustikk planke med tomater og pizza som ligger på mel.

VÅRE FASILITETER

Mat og drikke:
På Grand Hotel Terminus som ligger vegg-i-vegg med Villa Terminus, kan forfriskninger og god mat nytes i unike omgivelser i Bar Amundsen. På menyen er det blant annet stenovnsbakt pizza, spennende småretter, middag og fristende desserter.

Uteområde:
Vakker hage på to mål for avslapning. Her er det også mulig å arrangere private hagefester og ulike bedriftsarrangement.

Konferanse- og selskapslokaler:
Villastuene er hyggelige og hjemmekoselige rom med mulighet for ulike arrangement, som aperitiff, selskap eller kokkekurs. I tillegg kan søsterhotellet Grand Hotel Terminus være ditt vertskap for nær sagt alle slags arrangementer. Alt fra koselige familiesamlinger til store konferanser.

SERVICETILBUD

Frokost: Frokost er inkludert og serveres i Brasseriet i 1. etg. på Grand Hotel Terminus.
Åpningstider:
Mandag–søndag: 0630–1030

Treningsrom: Det er mulig å benytte treningsrom inne på Grand Hotel Terminus. Det er åpent hele døgnet og gratis for våre gjester.

Bagasjerom: Tilgjengelig på Grand Hotel Terminus hele døgnet.

Trådløst internett: Gratis trådløst internett over hele hotellet.

Kjæledyr: Kjæledyr er ikke tillatt.

Aviser og kaffe/te: Gratis utlån av aviser, magasiner og bøker i Villastuene/biblioteket. Våre gjester er også velkommen til å forsyne seg meg kaffe og te.

Servicerom: Servicerom med blant annet vannkoker, vask/tørk av klær, strykejern og strykebrett med mer i 2. etg. på Grand Hotel Terminus.

Lobbyområde og resepsjon med lyst tak og vegger i tre.

PRAKTISK Å VITE

Innsjekk: Fra kl. 1500 på Grand Hotel Terminus.

Utsjekk: Innen kl. 1200 på Grand Hotel Terminus.

Resepsjon: Resepsjonen på Grand Hotel Terminus er døgnåpen.

Barneseng: Vi har barnesenger tilgjengelig.

Bevegelseshemmede: Hotellet er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere. Det har ikke vært mulig å gjøre bygget universelt tilgjengelig på grunn av vernestatusen.

Røyking: Hotellet er helt røykfritt innendørs. Det er egne områder hvor våre gjester kan røyke utendørs. Røyking på hotellrom eller andre innendørs fellesområder vil føre til et gebyr på minimum 1 500 kr.

Bysykler: Det er utlån av bysykler like ved hotellet, i samme gate.

Parkering: Nærmeste parkeringshus er ByGarasjen, hvor våre gjester får 15% rabatt, og Grieg Parkeringshus, hvor våre gjester får 30% rabatt ved stempling av billett i resepsjonen.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.